Samenvatting
Doel
Aanpak
Resultaat
Leerpatronen
Het Amsterdamse restaurant Vanderveen werd in 2018 geopend. Er werd een veelgeprezen chef en wijnspecialist aangenomen. Het restaurantteam was divers en ervaren. Niet alleen de kwaliteit van het eten was belangrijk voor het restaurant, maar ook de sfeer. Het restaurant beschikte over een mooie vinylcollectie en de platenspeler stond altijd aan. Het concept werd ‘refined funky dining’ genoemd.
Het restaurant viel bij zowel het publiek als recensenten zeer in de smaak, maar de corona lockdowns gooiden roet in het eten. Gasten kwamen terug na de coronaperiode, maar het restaurant was in de tussentijd in enorme schulden beland. Ondanks de vele inspanningen van het team, bleef de financiële situatie van Vanderveen problematisch. Het hielp ook niet dat de locatie niet ideaal was.
Op 24 april 2023 kreeg Vanderveen een Michelinster toegekend, door de Michelin inspecteur werd het restaurant ‘relaxed, bruisend en cool’ genoemd. Helaas moet nog geen maand later het restaurant haar deuren sluiten. Het restaurant kon zich financieel niet herstellen van de schulden die tijdens de coronaperiode zijn ontstaan. Er is gezocht naar oplossingen, maar helaas mochten deze pogingen niet baten. 20 mei 2023 is het restaurant voor het laatst open.
Het restaurant Vanderveen in Amsterdam-Zuid werd in 2018 geopend en bood een combinatie van goed eten en een relaxte sfeer, muziek speelde hierin een belangrijke rol. De coronaperiode die kort na de opening plaatsvond is helaas een grote financiële klap geweest voor het restaurant. Vanderveen is niet in staat zich hiervan te herstellen en sluit op 20 mei 2023 haar deuren, nog geen maand nadat het een Michelinster ontving.
Reacties (0)